Curs Expert Achizitii Publice - Acreditat ANC - Cod COR 214946

 

Bucuresti, 21 august - 4 septembrie 2014


Obiective                                                                                              

          
Cursul se adreseaza, in special, personalului din administratia publica, firmelor din sectorul privat care trebuie sa deruleze achizitii publice, persoanelor care intocmesc documentatiile de atribuire, celor din comisiile de evaluare a ofertelor.
 
Cursul Expert Achizitii Publice faciliteaza o cunoastere si aplicare optima a normelor legale in domeniu poate contribui major la evitarea corectiilor financiare aplicate in cadrul proiectelor europene din cauza achizitiilor publice realizate eronat. Cursul este deschis absolventilor de studii superioare.

 Tematica 
     FORMULAR DE INSCRIERE

 
 
 • Cele mai recente modificari legislative si impactul acestora asupra derularii achizitiilor publice in Romania;
 • Noile directive europene privind achizitiile publice (3 acte normative, primul referitor la achizitiile clasice, al doilea la achizitiile sectoriale, iar al treilea la concesiuni);
 • Actorii institutionali: ANRMAP, UCVAP, CNSC, AM (in cazul proiectelor cofinantate din fonduri europene), Autoritatea de Audit, instantele de judecata;
 • Autoritatile contractante si entitatile juridice fara calitate de autoritate contractanta;
 • Tipurile de contracte (furnizare, servicii şi lucrari);
 • Estimarea valorii contractului de achizitie publica/ acordului-cadru;
 • Etapele procesului de achizitie publica;
 • Dosarul achizitiei publice;
 • Procedurile de atribuire; Achizitia directa;
 • Achizitiile in cadrul proiectelor cofinantate din fonduri europene;
 • Nereguli si fraude in cadrul proiectelor cofinantate din fonduri europene;
 • S.E.A.P - utilizarea sistemului electronic de achizitii publice.

Curs de seara: 21, 22, 28, 29 august 2014
Examen 4 septembrie 2014.
Interval orar: 17.00 - 21.00
Locatia: Sediul EBT, Str. Lt. Stefanescu, nr. 9, sector 6, Bucuresti

Pret: 1000 lei
750 lei pentru inscrieri pana la data 10 august 

Contact persoane fizice:
Marinela Stir: 0744328326
Contact persoane juridice:
Anca Miscodan: 0722173590
Modalitati de plata: Ordin de plata, cu cardul, pe site, online (in formular)

 Lectorul Cursului - Bogdan Puscas, Luminita Cracea

puscas

Bogdan Puscas este trainer si consultant in domeniul achizitiilor publice cu o bogata experienta in elaborarea, evaluarea si incheierea contractelor de achizitii publice, atat pentru autoritatile locale cat si pentru mediul privat.
 
Bogdan Puscas a oferit consultanta si expertiza companiilor din mediul privat din Romania atat din perspectiva ofertantilor economici, cat si din cea a autoritatilor contractante in vederea gestionarii eficiente si a implementarii cu succes a procedurilor de achizitie publica in acord cu prevederile legislatiei achizitiilor publice in vigoare la nivel national si european.

 

Bogdan Puscas a contribuit la elaborarea Programului Anual al Achizitiilor Publice in cadrul MECTS si a participat in calitate de expert coordonator la implementarea procedurilor de achizitii publice cu o valoare totala estimata de peste 300 milioane lei, in numeroase proiecte europene.

 

 Feedback cursanti                                                            

 

 • Consider cursul predat de doamna lector Violeta Stefanescu ca fiind foarte util. Am beneficiat de prezentarea informatiilor privind achizitiile publice in extenso. Au fost prezentate multe clarificari la problemele pe care le intampinam. De asemenea, apreciez modalitatea de abordare a materiei, parcurgerea aspectelor teoretice ale cursului fiind urmata de exemplificare practica. M-a bucurat ca au fost multe exercitii si spete. Andrei P.
 
 • Un curs excelent, interactiv, unde am putut sa imi lamuresc multe din intrebarile pe care le aveam. Am inteles si baza legala, foarte importanta pentru orice argumentare. Un curs complex si complet. Maria D.
 
 • Cursul a fost bine structurat, logic, usor de inteles. Desi sunt la inceput, modalitatea de prezentare clara si logica m-a facut sa inteleg fenomenul achizitiilor publice si sa dobandesc incredere in mine ca voi reusi si eu, chiar daca toti m-au avertizat ca este foare dificil. Luciana L.
 
 • Pentru mine, care activez in domeniul achizitiilor publice de 4 ani, cursul a reprezentat o foarte buna ocazie pentru completarea cunostintelor si, prin urmare, usurarea activitatii prestate in institutie prin acumulare de informatii utile in pregatirea documentatiei de licitatie si derularea procedurii. Cristian V.
 
 • Un curs foarte bun, interactiv, flexibil, pe spete concrete din jurisprudenta. Mi-am dorit sa inteleg procedura de achizitie publica, lucru care s-a intamplat. Mai mult decat atat, pe parcursul acestui curs au fost tratate cu seriozitate si aspectele juridice ale contractului de achizitii si a fost pus un accent deosebit pe legislatia in vigoare. Felicitari! Alina M.
 
 • Un program bine structurat, necesar si interesant. Lectorul, foarte bine pregatit, a dat informatii utile pentru activitatea profesionala. Cursul s-a bazat pe exemple practice prin care au fost lamurite partile teoretice. Au fost atinse toate problemele de zi cu zi din achizitiile publice, iar, la explicatiile solicitate de cursanti, s-a raspuns cu promptitudine si la obiect. Ionela I.
 
 • Un curs interesant, captivant, antrenant, cu lector foarte competent care a stiut sa ne explice in detaliu tot ceea ce trebuia sa invatam referitor la acest domeniu, un domeniu necunoscut mie pana in acest moment. Alexandra C.
 
 • A fost un program bine organizat, trainerul a fost foarte bine pregatit, cursul a fost interactiv, mijloacele de prezentare si canalele de comunicare au fost optime, mijloacele tehnice au fost moderne. Consider ca aceste metode folosite de formatori ar trebui preluate si de altii. Oana S.
 
 • Interactiv, interesant, chair daca achizitiile publice reprezinta un domeniu foarte arid. In plus, cursul a fost complet si corect formulat. Iuliana S.
 
 • Programul este de un real ajutor pentru cei care lucreaza in institutiile publice si nu numai. Se discuta probleme legate de practica care de altfel este lucrul cel mai important. Viorel B.
 
 • Achizitiile publice si corectiile financiare reprezinta un subiect deosebit de important pentru beneficiarii de fonduri europene, consultanti, experti in achizitii, avocati etc. Abordarea acestui subiect de catre doamna lector Stefanescu a fost pe cazuri concrete si m-a ajutat enorm in activitatile ulterioare, in special in planificarea si desfasurarea procedurilor. Aurelia F.
 
 • Cu experienta specifica in domeniul achzitiilor publice si corectiilor financiare, doamna Violeta Stefanescu ne-a prezentat un alt mod de abordare a proiectelor, concentrat pe evitarea acestor corectiilor incepand din faza de planificare a procedurii, pana la urmarirea derularii contractelor. De o importanta deosebita au fost exemplele practice privind atacarea deciziilor de aplicare a corectiilor financiare in instanta. Va multumesc! Luminita N.