Curs de Pregatire pentru Magistratura 2017

 Interviu

28 Iulie - 27 August 2017, Bucuresti
 Completeaza Formularul online si rezerva-ti din timp locul la curs!

Obiective

 

Luand in considerare feedbackurile si recomandarile cursantilor, incepand cu toamna anului 2012, Euro Best Team a introdus in programul de pregatire pentru admiterea la magistratura inca doua cursuri: Curs de Rationament Logic si Seminar de pregatire pentru proba Interviu.
Cele doua cursuri acopera doua probe, care aparent nu necesita o pregatire specializata, dar care fac diferenta in punctajul de concurs. Totalul persoanelor pregatite de lectorii EBT si admise la Magistratura si INM pana in prezent este de 79, dintre care 47 in anul 2012 si 32 in anul 2013.
interview magitratura
     

Sunt invitati sa se inscrie absolventii facultatilor de drept precum si juristii din categoriile mentionate pe site-ul Institutului National al Magistraturii -  fostii judecatori si procurori, avocati, notari, asistenti judiciari, consilieri juridici, personalul  de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului etc.

Tematica

  

FORMULAR DE INSCRIERE
Seminarul de pregatire pentru sustinerea interviului in vederea admiterii in magistratura urmareste atat aspectele formale cat si agenda ascunsa a acestei probe, si anume evidentierea  trasaturilor de personalitate si a tipurilor de reactii, aptitudini si comportamente pe care candidatul le manifesta intr-un context profesional.
In cadrul seminarului sunt exersate tehnici de prezentare si argumentare, tehnici de comunicare, de motivare, precum si aplicatii specifice care sa-i pregateasca pe candidati sa sustina eseul argumentativ in fata comisiei. Tematica seminarului acopera elementele specifice ale acestei probe si are un puternic caracter practic.
Seminarul este structurat in doua parti:
  • Dezbaterea cerintelor interviului (structura, aspectele care sunt punctate de comisia de admitere, motivatia, aptitudinile, elemente de etica profesionala specifice profesiei de judecator sau procuror).
  • Simulari de interviu (toti participantii sunt implicati in procesul de simulare si primesc feedback).
 
Locatia: Sediul Euro Best Team
Splaiul Independentei, nr. 287, et. 3, sector 6, Bucuresti. 
Pret: 980 lei /3 sedinte de curs in perioada 28 iulie - 27 august 2017
Date de Contact:

Telefon: 0756 065 296;

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  

Modalitati de plata: (toate taxele incluse, nu se percepe nicio taxa suplimentara)

 


Trainerul cursului -  Livia Mohirta  
 
seminar interviu admitere magistratura"Pentru sustinerea cu succes a probei de interviu, stapanirea emotiilor nu este suficienta. Comisia nu cauta oameni fara emotii ci oameni autentici cu dorinta de dezvoltare si cu o dorinta reala de a exercita profesia de magistrat. Este foarte bine sa ai emotii, pentru ca emotia este combustibilul unei comunicari credibile in fata evaluatorilor. Mai trebuie o buna autocunoastere si incredere in fortete proprii, iar aceste doua caracteristici pot fi dobandite cu succes prin exercitii, discutii, intrebari si raspunsuri. Pentru acest curs am pregatit aplicatii practice, joc de rol, astfel incat sa ii pot acompania, intr-un cadru profesionist si bine structurat, pe tot candidatii,  pentru dobandirea unor foarte bune abilitati de comunicare, relationare si abordare. Asadar, punem accent pe dezvoltarea personalitatii candidatului, pentru ca INM-ul asta cauta, personalitati, si nu oameni care detin abilitati de disimulare exersate in timp. Am cunoscut o persoana care, din pacate, a obtinut un punctaj excelent la proba juridica, respectiv 96 de puncte, dar a fost respinsa la interviu pe motiv ca s-a blocat si nu a mai reusit sa raspunda. De aceea, evitarea blocajului si depasirea constienta a situatiilor care pot conduce blocaje, reprezinta un interes major in acest curs, atat din partea candidatilor, dar mai ales din partea noastra." Proba de interviu a concursului INM evalueaza personalitatea. Tehnicile de prezentare dobandite la acest curs vor face diferenta intre tine si ceilalti concurenti." Livia Mohirta
 
Livia Mohirta este psiholog, psihoterapeut, trainer de optimizare si dezvoltare personala si organizationala cu studii masterale internationale in Psihodiagnoza, Psihoterapie Experientiala Unificatoare (PEU) si Dezvoltare Personala (Universitatea Bucuresti). Livia detine o vasta experienta in pregatirea candidatilor la probe psihologice, de rationament si logice pentru admiterea la institutii publice si europene. De asemenea, ea are pregatire in  formare NLP Practitioner – IANLP si experienta in educatia non-formala a copiilor, adolescentilor  - este cercetator DICE (proiect  internaţional Comenius) si in consiliere si diagnoza organizationala- studii aprofundate MBA Open University Londra.

Feedback cursanti

  • "Am primit nota 9,78 la interviu si sunt tare, tare incantata. Ma asteptam sa fie multe note peste 9, insa s-au acordat foarte multe note mici, de 8 si 7. Practic, cu nota mea sunt cam printre primii 50 la proba interviului. Asa ca am mai urcat 100 de locuri in clasament si am intrat in primii 200. Sunt tare fericita. Va multumesc mult pentru ajutor. In cazul meu, rezultatul de la logica si interviu au facut toata diferenta." Maria C., admisa INM sesiunea august 2015
     
  • "Cel mai util aspect subliniat la seminar, din punctul meu de vedere, a fost atitudinea, sinceritatea si naturaletea abordarii discutiei in fata comisiei. In ansamblu, toate celelalte detalii precizate la seminar au fost importante, dar daca uiti " sa fii tu", risti sa porti doar o masca si sa nu transmiti nimic, chiar daca " vorbesti ca la carte". La examen, comisia a fost extraordinara. Daca empatizai cu membri comisiei, reuseai sa depasesti emotiile. Ei au zambit tot timpul si aveau o caldura in privire. Nu mi s-au adresat intrebari foarte multe, poate pt ca am vb eu mult si am incercat subliminal sa atac aspectele pe care dansii doreau sa le verifice la mine. M-au intrebat cum arata portretul procurorului ideal asa cum l-am perceput eu in activitatea mea profesionala? Dupa citirea eseului, s-au consultat si au decis sa mearga mai departe. Nu mi-au pus intrebari. Celor dinaintea mea le-au fost puse, deci nu e o regula:) Apoi la speta de etica, discutia a fost extrem de deschisa si permisiva. Eu mi-am atribuit un rol in poveste, plecand de la datele comisiei si am expus mai multe "scenarii". Am avut umor, s-a ras efectiv in timpul interviului si am fost neasteptat de degajata. In concluzie, ceea ce cred ca a contat foarte mult nu au fost doar raspunsurile la intrebari si speta, ci atitudinea. Dupa ce am iesit de la comisie, senzatia mea a fost ca am dominat cerbal comisia, in sensul ca am vb coerent si logic, detaliind si argumentand fiecare raspuns sau idee enuntata de mine din proprie initiativa. Eu va multumesc mult pentru acest curs, esential pentru reusita mea!" Andreea V.