Curs Achizitii Publice SICAP
- pentru studii superioare -
Acreditat ANC - Cod COR 214946

Despre curs


Nou! Legislatie actualizata in domeniul achizitiilor publice + Familiarizare cu noul Sistem Electronic de Achizitii Publice SICAP!
Cursul de achizitii este 100% practic si ofera o experienta valoroasa de invatare atat celor care oferteaza produse si servicii, cat si celor care lanseaza proceduri.
"Procesul de achizitii publice este complex si dinamic, fiind in permanenta evolutie si adaptare. Modificarile legislative, nevoia continua de adaptare la practicile comerciale, gestionarea riscurilor inerente fiecarei achizitii, diversitatea spetelor din domeniu, caracterul concurential al procesului, toate accentueaza nevoia unei pregatiri teoretice solide, cu orientare spre aplicabilitate practica. Cunoasterea legislatiei in domeniu este necesara, dar nu suficienta pentru gestionarea oricarei situatii intalnite; cunostintele privind solutiile posibile, punctele tari si slabe ale acestora si riscurile aferente sunt singurele care permit unui expert in achizitii sa realizeze managementul corect al unui astfel de proces complex." Sorin Turturea, trainer EBT
Procesul achizitiilor este abordat din perspectiva autoritatilor contractante, a beneficiarilor privati implicati in proiecte europene si a ofertantilor. De asemenea, cunostintele dobandite in cadrul cursului sunt aplicabile si in achizitii derulate de entitati private (achizitii realizate conform unor proceduri proprii de unele mari corporatii sau gestionarea unei oferte catre un client privat).
Instruirea se realizeaza intr-o sala de curs moderna, dotata la cel mai inalt standard, care asigura realizarea unor aplicatii practice adaptate noilor reglementari in domeniul achizitiilor publice.
In curs sunt abordate si ultimele reglementari legislative care impun derularea procedurilor de achizitii publice EXCLUSIV PRIN MIJLOACE ELECTRONICE. (depunerea ofertelor in format electronic si gestionarea procesului de deschidere si evaluare a ofertelor online). 
Procesul de formare este interactiv si adaptat la nivelul de experienta si la nevoile cursantilor, nefiind exclusiv o expunere fara aplicabilitate practica. Absolventii acestui curs isi diminueaza mult riscul de a invata din propriile greseli si isi creeaza premisele unor oportunitati sporite de angajare.
Curs Achizitii Publice SICAP Curs Achizitii Publice SICAP

Lectorii cursului

Sorin Turturea

 • Sorin are o experienta de peste 15 ani in achizitii publice si este unul din cei mai experimentati specialisti din Romania. Are experienta in derularea de proceduri de achizitie publica in institutii ale administratiei centrale (ministere si autoritati publice) si locale (achizitii derulate de peste 35 de consilii judetene si numeroase primarii), unde a asigurat atribuirea a mai mult de 100 de contracte de achizitii de lucrari si a peste 500 de contracte de achizitii de produse si servicii din categorii extrem de diverse. Experienta lui acopera intreg ciclul de management al achizitiilor publice si domeniile conexe acestora (economic, juridic), precum si relatia cu institutiile de supervizare, audit si control.
 • Are o bogata experienta in mediul privat, unde a realizat achizitii in cadrul unor firme de consultanta cu activitate la nivel national si international.
 • In total, valoarea contractelor de achizitii atribuite si pentru care a avut responsabilitate directa pentru atribuirea si implementarea contractelor se ridica la peste 50 de milioane de euro. Majoritatea achizitiilor realizate au fost derulate in cadrul unor proiecte cu finantare externa (Banca Mondiala, Uniunea Europeana, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, USAID etc), care au avut beneficiari din domenii diverse (guvern, ministere, justitie, ONG-uri).
 • In calitate de expert selectat de MFE, Sorin a asigurat controlul privind legalitatea a peste 100 de contracte de achizitii realizate in cadrul unor proiecte cu finantare europena. Aceasta ii permite sa prezinte aspectele privind achizitiile inclusiv din prisma institutiilor de control, ceea ce micsoreaza riscurile de nereguli.
 • Sorin a avut responsabilitatea depunerii mai multor oferte, cu o valoare totala de peste 10 milioane de euro, contribuind cu succes, prin experienta sa, la castigarea unor contracte atat in Romania, cat si in strainatate (inclusiv contracte semnate cu Comisia Europeana).

Sesiuni deschise

Curs de seara: 

 • Perioada: 11 martie - 2 aprilie 2019
 • 11, 12, 13, 18, 19, 20 martie / examen: 2 aprilie 2019
 • Interval orar: 18.00 - 21.30
Curs de weekend:
 • Perioada: 23 februarie - 15 martie 2019
 • 23, 24 februarie, 2, 3, 9 martie 2019 / examen: 15 martie 2019
 • Interval orar: 9:30 - 17:30
 • Locatia: Sediul Euro Best Team, Splaiul Independentei, nr. 287, et. 3, sector 6, Bucuresti
 • Pret: 750 lei  (cost total, fara taxe ascunse)

Contact: 0311.020.614

Modalitati de plata: ordin de plata,cu cardul online (in formular), cash/card la sediul nostru.

Tematica

Continutul acestei pagini reprezinta proprietatea intelectuala a Euro Best Team.
Preluarea continutului si informatiilor din aceasta pagina reprezinta infractiune si se pedepseste conform legilor in vigoare.
Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati: 0311.020.614,office@eurobestteam.ro.