Curs Rationament Logic

Pentru Admiterea la Magistratura 2017

28 Iulie - 27 August 2017, Bucuresti

Completeaza Formularul online si rezerva-ti din timp locul la curs!

Obiective

Cursul de Rationament Logic face parte dintr-un program complex de pregatire pe care Euro Best Team il organizeaza in vederea pregatirii candidatilor la Magistratura si INM.
Echipa de lectori este formata din practicieni specialisti in domeniul psihologiei, psihosociologiei si psihoterapie analitica, cu o bogata experienta in formare, autori ai mai multor carti si articole de specialitate.

 

    rationament logic

Sunt invitati sa se inscrie absolventii facultatilor de drept precum si juristii din categoriile mentionate pe site-ul Institutului National al Magistraturii -  fostii judecatori si procurori, avocati, notari, asistenti judiciari, consilieri juridici, personalul  de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului etc.

Tematica

FORMULAR DE INSCRIERE

Intrebarile din testele grila au variante multiple de raspuns si sunt realizate pe baza unor texte dintr-un spectru larg de cunostinte din cultura generala. Acestea tipologii de intrebari sunt urmatoarele:
Intrebari de gandire logica. Acest tip de intrebari evalueaza capacitatea candidatului de a intelege, de a analiza critic si de a completa argumente. Fiecare intrebare ii cere candidatului sa citeasca si sa inteleaga argumentul din fiecare text si sa raspunda la una sau doua intrebari despre el.
Intrebari de intelegere a unui text scris. Prin acest tip de intrebari se masoara capacitatea de a citi si de a  intelege texte complexe. Sectiunea de intelegere a unui text scris cuprinde patru texte, fiecare in jur de 500 de cuvinte, urmat de cinci pana la opt intrebari care testeaza capacitatea de citire si rationare.
Intrebari de gandire analitica. Aceste intrebari au scopul de a testa capacitatea de intelegere a unor structuri de relatii si de a trage concluzii despre aceste structuri. Aceste  intrebari simuleaza genul  de analiza detaliata a relatiilor pe care un absolvent de drept trebuie sa le poata stabili atunci cand rezolva problemele juridice.
  

 


Locatia: Sediul Euro Best Team, Splaiul Independentei, nr. 287, et. 3, sector 6, Bucuresti

 


Pret: 1490 lei/ 6 sedinte cursin perioada 28 iulie - 27 august 2017

 


Contact:
 

Telefon: 0756 065 296

E-mail:  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


Modalitati de plata(toate taxele incluse, nu se percepe nicio taxa suplimentara)


Trainerii cursului - Ionel Mohirta, Livia Mohirta

 
curs rationament logic admitere la magistratura
Dr. Ionel Mohirta este psihosociolog, doctor in psihologie,  cu studii aprofundate in analiza si sinteza informatiei si  psihoterapie analitica. Este  autor a mai multor carti si articole de specialitate in domeniul psihologiei. Este Vicepresedintele Asocatiei Europene de Psihologie Transpersonala, membru in echipa Jurnalului de Psihologie Transpersonala   cu o experienta de peste zece ani in sustinerea de seminarii, workshopuri la universitati din tara si strainatate.
 
 
"Dupa 15 ani de pregatire a cadrelor cu statut special, ma bazez mai putin pe abilitatile native ale unei persoane si mai mult pe mobilizarea constienta si antrenamentul continuu care sunt factori determinanti in procesul de invatare eficienta. Sunt persoane care isi doresc sa devina magistrati, dar se confrunta cu o teama permanenta de esec. Acest lucru ii saboteaza si le scade randamentul pentru ca nu se pot mobiliza nici pentru concurs, dar nici in alte scopuri. Aceste persoane isi cauta tot timpul motive pentru care sa nu reuseasca si se concentreaza, fara sa-si dea seama, pe factori extrinseci care ii scot in afara traiectorie. Noi le spunem "frane", pe care, in decursul vietii, cu totii le experimentam. Exemple de motive: ceilalti sunt mai pregatiti decat mine, ceilalti sunt mai inteligenti decat mine, ceilalti au facut o facultate mai buna decat mine, ceilalti au resurse materiale mai bune decat mine, ceilalti sunt sprijiniti moral mai bine decat mine, nu am suficient timp, nu am suficienta hotarare, profesorul nu este suficient de bun pentru mine, cartile nu sunt suficient de bine structurate. Nu este nevoie de pastile de memorie, ci este nevoie de o buna organizare a memoriei. Fiecare informatie acumulata trebuie stocata la locul ei, astfel incat, atunci cand ai nevoie de ea, sa stii de unde sa o accesezi. Memorarea este un proces activ, iar informatia nu se asterne in mintea noastra, fara efort si atentie, asemenea fulgilor de nea. Pentru conditiile extrem de riguroase in care se desfasoara concursul, pregatirea eficienta a candidatului presupune antrenament permanent al mintii si o vointa de fier."
 

Feedback cursanti

  • "Am primit nota 9,78 la interviu si sunt tare, tare incantata. Ma asteptam sa fie multe note peste 9, insa s-au acordat foarte multe note mici, de 8 si 7. Practic, cu nota mea sunt cam printre primii 50 la proba interviului. Asa ca am mai urcat 100 de locuri in clasament si am intrat in primii 200. Sunt tare fericita. Va multumesc mult pentru ajutor. In cazul meu, rezultatul de la logica si interviu au facut toata diferenta." Maria, admisa INM sesiunea august 2012