Oferim expertiza, nu vindem diplome.

CURS SPECIALIST SSM - acreditat ANC

 

Cod COR 226302

 

Foto: Daniela Morar, trainer Euro Best Team

 

pentru studii superioare in stiinte ingineresti, agricole, silvice

inspector de sanatate si securitate in munca 

Inscrie-te la aceasta sesiune de curs  Specialist SSM si primesti GRATUIT! cursul Interviu pentru angajare. Seminarul este sustinut de psihologul Livia Moharta. Mai multe detalii despre oferta gasiti in pagina Seminarului.
 
Pentru oferta de curs  detaliata, personalizata si flexibila, expertii EBT se pot deplasa oricand la sediul dumneavoastra. Daca doriti sa venim la sediul dumneavoastra, va rugam sa sunati la tel. nr. 0722.173.590 /Marinela Stir This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
 Prezentare

 

Euro Best Team organizeaza cursul de nivel superior Specialist SSM care va avea loc la sediul  EBT din Bucuresti. Cursul Specialist SSM ofera sansa unei cariere tuturor celor care doresc sa intre pe o piata atractiva, de mare actualitate legislativa.
 
Cursul Specialist SSM se adreseaza persoanelor cu studii superioare, absolventi cu diploma de licenta sau echivalenta, in domeniile: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice. Conform art. 50 din HG nr 955/08.09.2010, persoanele care doresc sa devina specialisti in domeniul securitatii si sanatatii in munca, trebuie sa urmeze un curs de specializare cu o durata de cel putin 80 de ore (COR - 226302) si sa indeplineasca cumulativ conditiile specificate de legiuitor.


Art.50 Cerinte cumulative solicitate


(1)Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului superior, care trebuie indeplinite in mod cumulativ, sunt urmatoarele:


a)absolvirea in domeniile fundamentale: stiinte ingineresti, stiinte agricole si silvice, cu diploma de licenta sau echivalenta, a ciclului I de studii universitare, studii universitare de licenta, ori a studiilor universitare de lunga durata sau absolvirea cu diploma de absolvire a studiilor universitare de scurta durata;


b)curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel puţin 80 de ore;


c)absolvirea cu diploma sau certificat de absolvire, dupa caz, a unui program de invatamant postuniversitar in  domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu o durata de cel puţin 180 de ore. (nota: curs postuniversitar evaluator de riscuri)


(2)indeplinirea cerintelor prevazute la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatele de absolvire a cursurilor prevazute la alin. (1) lit. b) şi c).


(3)cerinta minima prevazuta la alin. (1) lit. b) si c) este considerata indeplinita si in situatia in care persoana a obtinut o diploma de master sau doctorat in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

 

Cursul Specialist SSM utilizeaza metode de predare practice si aplicatii care permit participantilor sa dobandeasca competentele de care au nevoie in practicarea profesiei Specialist SSM.


Aplicatiile practice ale cursului de Specialist SSM vor constitui baza realizarii unui proiect individual pe care participantii il vor sustine in cadrul sesiunii de evaluare, in vederea certificarii de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari.


Participantii la cursul Specialist Securitate si Sanatate in Munca (SSM) vor dobandi competente in aplicarea corecta a legislatiei in domeniu, in elaborarea planurilor de instruire si preventie si in intocmirea documentatiei privind evaluarea riscurilor de accidentare si imbolnavire profesionala.

 

Beneficii:

 • Veti dobandi competente sociale si civice
 • Veti sti sa aplicati corect prevederile legale in domeniul SSM
 • Veti sti cum sa identificati si sa stabiliti zonele cu risc
 • Veti sti sa stabiliti tipul de semnalizare necesar si amplasarea
 • Veti fi capabil sa elaborati dosarul cu propuneri privind semnalizarea de securitate
 • Veti fi competent sa investigati cauzele producerii accidentelor de munca si a imbolnavirilor profesionale
 • Veti sti sa coordonati activitati de evacuare si interventie in caz de necesitate
 • Veti sti sa tineti evidenta meseriilor si profesiilor specificate in legislatie
 • Veti sti sa tineti evidenta posturilor de lucru care necesita examene si teste medicale
 • Veti sti sa elaborati planuri de protectie si preventie, testare si instruire periodica
 • Veti sti sa elaborati instructiuni de SSM, in functie de specificul activitatii si locului de munca
 • Veti sti sa intocmiti rapoarte de activitate, trimestriale, anuale
 • Veti sti sa stabiliti atributiile interne a personalului din domeniul SSM
 • Veti sti sa elaborati dosarul de procedura pentru acordarea primului ajutor
 • Veti sti sa intocmiti dosarul cu decizii in domeniul securitatii si sanatatii in munca
 • Veti sti sa intocmiti Raportul de activitate semestrial conform HG 1425/2006, anexa 10

 

Sesiune teoretica

 • Cadrul legislativ general referitor la securitatea si sanatatea in munca (SSM);
 • Criterii generale pentru evaluare riscurilor;
 • Organizarea activitatii de prevenire;
 • Actiuni in caz de urgenta;
 • Planuri de urgenta si evacuare;
 • Primul ajutor;
 • Elaborarea documentatiilor necesare desfasurarii activitatii de prevenire si protectie;
 • Evidente si raportari in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

 

 

 

Curs Specialist SSM
Calendar 5-20 mai 2014
Perioada curs seara
5-6-7-8 mai 2014, 12-13-14-15 mai 2014
Perioada examen

20 mai 2014

Durata curs

80 de ore / 4 ore zilnic ora: 17.00 - 21.00

Locatia

Sediul EBT, Str. Lt. Stefan Marinescu nr.9, sect 6, Bucuresti

Pretul cursului

600 lei 

Click aici pentru inscriere 

Taxa include:

Predare curs, Suport de curs, Coffee break, Evaluare, certificate: Certificat Autoritatea Nationala pentru Calificari (ANC), Certificatul Europass.

Pentru cursurile OPEN o grupa se constituie cu minimum 12 cursanti. In functie de completarea grupelor, Euro Best Team isi rezerva dreptul de modificare a datei de incepere a cursurilor.

Lectorul cursului

Dana Morar

Dana este trainer autorizat CNFPA in formare profesionala pentru adulti  si detine o experienta de peste 20 ani in consultanta  pentru implementare si audit sisteme de management ISO (9001, 14001, 27001, 20000-1  si OHSAS 18001) si peste 15 ani ca trainer. Detine certificari recunoscute de Organizatia Europeana pentru calitate (EOQ), CNFPA si BSI (British Standards Institution) ca manager, consultant si auditor in domeniul calitatii, mediului, securitate si sanatate ocupationala, securitatea informatiei. Este absolventa a facultatii de Electronica si Telecomunicatii Bucuresti si a cursului post universitar „Auditul securitatii, sanatatii in munca si Evaluarea riscurilor”. Dana a sustinut numeroase sesiuni de instruire si in cadrul Euro Best Team este trainer pentru cursul de Inspector SSM - securitate si sanatate in munca si Specialist SSM.
Autorizari

Certificat acreditat ANC - se obtine in urma absolvirii cursului si evaluarii competentelor dobandite pe parcursul cursului. Evaluarea se face de catre o comisie mixta, formata din reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Calificari si reprezentanti EBT. Certificatul ANC permite exercitarea profesiei si se depun la angajator pentru completarea dosarului de personal. Certificatele ANC eliberate la absolvirea cursurilor au regimul actelor de studii si sunt recunoscute la nivel national de catre Ministerul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale si de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, conform Ordonantei Guvernului Romaniei nr. 129/2000. Pentru recunoasterea internationala a certificatelor ANC eliberate dupa finalizarea cursului este necesara apostilarea (tari semnatare ale Conventiei de la Haga) sau supralegalizarea (tari nesemnatare ale Conventiei de la Haga).

 

Certificat EUROPASS - reprezinta suplimentul descriptiv in care sunt mentionate competentele profesionale standardizate. Certificatul se prezinta la angajator pentru dovedirea pregatirii profesionale, in acord cu standardele ocupationale in vigoare.

 

Pentru certificarea ANC, la finalul cursului, Euro Best Team organizeaza o sesiune de evaluare in prezenta unei comisii mixte formata din reprezentanti ANC si reprezentanti EBT. 

 

Evaluarea consta in doua probe:

 

Proba teoretica - reprezinta evaluarea conostintelor teoretice dobandite pe parcursul cursului

 

Proba practica - reprezinta evaluarea competentelor practice dobandite pe parcursul cursului

 

Certificatele si diploma de participare vor fi ridicate de catre participant de la sediul Euro Best Team, in termenul comunicat de organizator.

 

Detalii inscriere 

 

1. Completarea formularului online.Va rugam sa selectati cursul dorit si sa completati datele solicitate in campurile libere. Euro Best Team este operator de date cu caracter personal si garanteaza confidentialitatea datelor transmise de dumneavoastra. Astfel, datele personale sunt utilizate exclusiv in scopul inscrierii si intocmirii dosarelor pentru acreditarea si eliberarea certificatelor Autoritatii Nationale pentru Calificari. 

 

2. Imediat dupa trimiterea formularului veti primi un e-mail de confirmare, in care sunt atasate formularul completat de dumneavoastra si factura proforma.

 

3. Efectuarea platii care se va face in contul bancii Transilvania mentionat pe factura proforma, sau in contul de trezorerie, daca plata este efectuata de catre o autoritate publica.

 

4. Veti fi contactat de organizator prin e-mail pentru comunicarea detaliilor privitoare la organizarea cursului.

 

5. In prima zi de curs, va rugam sa aduceti urmatoarele documente: copie a cartii de identitate, copie dupa ultima diploma de studii, formularul de inscriere semnat (semnat si stampilat daca inscrierea a fost facuta de o persoana juridica)

 

Modalitati de plata:

1.BANCARA: La orice sucursala a Bancii Transilvania, in contul de pe factura proforma RO95BTRL04101202E64311XX.

2.CU CARDUL: prin POS, la sediul Euro Best Team

3.ONLINE: pe site-ul Euro Best Team - detalii

SC Euro Best Team SRL
RO95BTRL04101202E64311XX
Banca Transilvania, Agentia Centrul Civic, Bucuresti.

Persoana de contact: Marinela Stir: 0722 173 590
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Comentarii  

 
0 #1 Cristi Stan 10-03-2014 08:11
Un curs extrem de util! Si spun asta intrucat am participat la acest curs pentru aprofundarea unor studii si cunostinte. Dar chiar daca nu ai nevoie de aceasta calificare, poti participa cu incredere pentru a te forma ca angajat sau angajator, pentru a stii ce sa ceri si ce sa oferi. Multe informatii, mod de predare interactiv, captivant si foarte usor de asimiliat! Sunt convins ca acest curs, pentru mine inseamna un plus valoare in cariera, dar si in viata de zi cu zi! Multumesc!
Citat
 

Adaugă comentariu