Curs Expert Achizitii Publice | Acreditat ANC | Bucuresti | 2020

Curs Expert Achizitii Publice – Soluții pe timp de criză
ZOOM CLASS: 11 mai – 21 mai 2020

Obiective Curs Expert Achizitii Publice

ACHIZIȚIILE PUBLICE rămân prioritatea ta profesională și financiară? Dorești să valorifici numeroasele oportunități oferite de instituțiile publice și să ofertezi procedurile postate pe SEAP/SICAP? Cauți cei mai buni consultanți care să te îndrume și să îți explice în detaliu cele mai importante aspecte care te ajută să elaborezi oferte câștigătoare?

Înscrie-te la Curs Expert Achiziții Publice, Acreditat ANC (Cod COR 214946), organizat la București. Vei face cunoștință cu cei mai buni lectori din România, iar la finalul cursului vei primi toate competențele recunoscute la nivel european (EUROPASS).

Curs Expert Achizitii Publice se adresează atât ofertanților, cât și contractanților și este Acreditat de Autoritatea Națională pentru Calificări (prin Ministerul Educației Naționale și Ministerul Muncii și Justiției Sociale).

Curs Expert Achizitii Publice are ca obiectiv actualizarea legislației în domeniul achizițiilor publice, dezvoltarea abilităților pentru derularea procedurilor de achiziții publice, dar și pentru utilizarea SICAP. Astfel, sunt atent tratate depunerea ofertelor in format electronic si gestionarea procesului de deschidere și evaluare a ofertelor online.

Ofertanți și Contractanți

Un alt obiectiv pe care si-l propune Curs Expert Achiziții Publice este prezentarea și dezbaterea unor situații de risc. Astfel încât procesul de derulare a achizițiilor publice să se bazeze pe cunoaștere, nu pe lecții din propriile greșeli.

Cursul urmărește, de asemenea, și creșterea capacității organizațiilor pentru derularea procedurilor de achiziții publice, precum și crearea unor premise și oportunități de dezvoltare a carierei profesionale.

Procesul de formare este interactiv și  este adaptat la nivelul de experiență și la nevoilor teoretice și practice ale cursanților.

Cunoștințele dobândite în cadrul Curs Achiziții Publice sunt aplicabile și în domeniul achizițiilor derulate de entități private (achiziții realizate conform unor proceduri proprii de unele mari corporații sau gestionarea unei oferte către un client privat). Cursul este destinat absolvenților de studii superioare.

Curs ONLINE în Sală de Curs Virtuală 

Cursul Expert Achiziții Publice, va fi organizat în săli de curs virtuale, deschise pe platforme specializate, ce permit o interacțiune eficientă, o bună organizare a lecțiilor. Sunt asigurate, de asemenea, și condiții tehnice deosebite pentru efectuarea aplicațiilor practice.

Platforma Online asigură condiții de comunicare și interacțiune asemănătoare unei televiziuni și permite prezența și participarea 100% a fiecărui cursant.

Este asigurată comunicarea în timp real, în condiții de interactivitate, prezentarea spre lucru și analiză a materialelor de suport necesare si aplicațiilor practice.

Cursul are 30 de ore în mediul online (pregătire teoretică)  și 30 de ore (pregătire practică) ce reprezintă aplicații practice, realizate în coordonarea lectorului.

Evaluarea cunoștințelor teoretice dobândite în sistem online, în scopul certificării, se va face la sală, la încetarea stării de urgență, conform OUG 32/2020.

La începutul cursului va fi organizată o scurtă sesiune de familiarizare a cursanților cu funcțiile și posibilitățile de utilizare ale platformei.

 Curs Expert Achizitii Publice – Structura Tematică

 • Ultimele modificări legislative și impactul acestora asupra derulării achizitiilor publice;
 • Derularea contractului de achizitie publică.
 • Managementul contestațiilor în achizitii publice;
 • Sub-contractantanții declarați și plățile directe;
 • Consultarea pieței – tipuri de abordări și activități specifice;
 • Atribuirea contractelor de achiziții publice – instrumente și tehnici;
 • Acordul cadru, sistemul dinamic, licitația electronică;
 • Achiziția centralizată – tipuri de activități și reguli de organizare;
 • Împărțirea achiziției pe loturi;
 • Lecții învățate și aplicarea acestora la achiziții ulterioare;
 • Adaptarea la cerințele proiectelor cu finanțare europeană;
 • Monitorizarea, supervizarea și controlul procedurilor de achiziție, instituții din domeniu, relațiile cu acestea;
 • Finalizarea procedurii de achizitie publică și informarea ofertanților;
 • Managementul riscurilor aferente achizitiilor publice;
 • Aplicatii practice relevante, derivate din situatii reale;
 • Practica comerciala solida, interna si internationala, care sa faciliteze identificarea unor solutii in spete viitoare;
 • Publicitatea si transparenta – reguli si regulamente;
 • Calificarea si selectia ofertantilor;
 • Criteriile de atribuire: pretul cel mai scazut, costurile cele mai scazute, raportul calitate-pret, raportul calitate-cost;
 • Evaluarea documentatiei de atribuire – inainte si dupa derularea procedurii;
 • E-Certis si DEAU ( documentul unic de achizitie european);
 • Operatori economici agreati – tipuri de certificari si organisme de acreditare;
 • Atribuirea contractelor si incheierea acordurilor cadru;

Lector Curs Expert Achizitii Publice și SICAP

 

Profesionalism dovedit prin activitate complexă și proiecte de amploare

„Procesul de achizitii publice este complex si dinamic, fiind în permanență evoluție și adaptare și va fi tratat integral  in cadrul Curs Expert Achizitii Publice.  Modificările legislative, nevoia continuă de adaptare la practicile comerciale, gestionarea riscurilor inerente fiecărei achizitii, diversitatea spețelor din domeniu, caracterul concurențial al procesului, toate accentuează nevoia unei pregătiri teoretice solide, cu orientare spre aplicabilitate practică. Cunoașterea legislației in domeniu este necesara, dar nu suficienta pentru gestionarea oricărei situații întâlnite; cunoștințele privind soluțiile posibile, punctele tari și slabe ale acestora și riscurile aferente sunt singurele care permit unui expert în achiziții să realizeze managementul corect al unui astfel de proces complex” – Sorin Turturea – Trainer Acreditat ANC.

Sorin Turturea – Consultant și Evaluator, Trainer ANAP

 • Sorin Turturea este expert achiziții publice și lector acreditat și susține Curs Achizitii Publice de peste 15 ani;
 • Este unul dintre cei mai experimentați specialiști în domeniul achizitiilor publice din România;
 • Are experiență în derularea de proceduri de achizitii publice în instituții ale administrației centrale (ministere și autorități publice) și locale (achizitii publice derulate de peste 35 de consilii județene și numeroase primării), unde a asigurat atribuirea a mai mult de 100 de contracte de achizitii publice de lucrări și a peste 500 de contracte
 • de achizitii publice de produse și servicii din categorii diverse;
 • Experiența lui acoperă întreg ciclul de management al achizitiilor publice, precum și domeniile conexe acestora (economic, juridic), dar și relația cu instituțiile de supervizare, audit și control;
 • Sorin a avut responsabilitatea depunerii mai multor oferte, cu o valoare totala de peste 10 milioane de euro, contribuind cu succes, prin experiența sa, la câștigarea unor contracte atât în România, cât și în străinătate (inclusiv contracte semnate cu Comisia Europeană);
 • Are o bogată experiență în mediul privat, unde a realizat achizitii în cadrul unor firme cu activitate la nivel național și internațional;
 • În total, valoarea contractelor de achizitii atribuite și pentru care a avut responsabilitate directă pentru atribuirea și implementarea contractelor se ridică la peste 50 de milioane de euro;
 • Majoritatea achizitiilor publice realizate au fost derulate în cadrul unor proiecte cu finanțare externă (Banca Mondială, Uniunea Europeană, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, USAID etc), care au avut beneficiari din domenii diverse (guvern, ministere, justiție, ONG-uri);
 • In calitate de expert selectat de MFE, Sorin a asigurat controlul privind legalitatea a peste 100 de contracte de achizitii publice realizate în cadrul unor proiecte cu finanțare europeană. Aceasta îi permite să prezinte aspectele privind achizitiile publice inclusiv din prisma instituțiilor de control, ceea ce micșorează riscurile de nereguli.

Perioada de desfășurare

Cursul Expert achiziții publice în mediul online se desfășoară pe parcursul a 4 zile, în sesiuni de câte 3 ore în perioada 11 mai – 21 mai 2020 astfel :

4 zile: de Luni (11 mai) până Joi (14 mai), în intervalul orar: 18.00 – 21.30

4 zile: de Luni (18 mai) până Joi (21 mai), în intervalul orar: 18.00 – 21.30

Prețul Cursului

Preț: 850 lei  (cost total, fără taxe ascunse) pentru înscrieri efectuate până la data de 07 aprilie 2020.

1200 lei pentru înscrieri efectuate începând cu data de 11 aprilie.

1800 lei pentru înscrieri efectuate începând cu data de 15 aprilie.

Contact: 0311.020.614/ 0756.065.544

Modalitati de plata: ordin de plata, cu cardul online în Formularul de inscriere cash/card la sediul nostru.

Ce spun absolvenții cursului Expert Achizitii Publice

 

            Plec de la curs cu un bagaj consistent, atât de cunoștințe legislative, cât și de tehnici și moduri de organizare.

Lucrez in domeniul achizitilor publice, iar participarea la acest curs m-a ajutat sa mă perfecționez și să fiu mai sigur pe mine în orice decizie pe care trebuie sa o iau în procesul de derulare a achizitiilor publice. Experienta lectorului a fost de mare ajutor, prin aplicatiile practice propuse, prin soluțiile oferite, prin sfaturile deosebit de utile.

Recomand cu încredere Curs Achizitii Publice organizat de Euro Best Team, tuturor celor care doresc să își actualizeze cunoștintele legislative, dar si celor care lucrează sau vor să lucreze in domeniu si au nevoie de o abordare corecta in momentul in care trebuie sa faca o achizitie. Andrei M.

Aplicatiile practice, atât pentru cumpărători, cât și pentru ofertanți, m-au ajutat să înțeleg mai bine procesul în ansamblu și să fiu mult mai atent la aspecte pe care până acum nu le aveam în vedere, dar care cresc considerabil sansele de reusita intr-un proces de vânzare sau de cumpărare reglementat prin legea achizițiilor publice.

Plec de la curs cu un bagaj consistent, atât de cunoștinte legislative, cât și de tehnici și moduri de organizare a oricărui proces de achizitii, fie el de cumparare sau de vănzare. Alina S.

             Activitatea mea profesionala deja se desfasoara la alt nivel.

Va felicit pentru modul in care ati gandit Curs Expert Achizitii Publice. Imi este de un real folos, activitatea mea profesionala deja se desfasoara la alt nivel, avand in vedere cunostintele noi acumulate si abilitatile practice considerabil imbunatatite dupa finalizarea acestui curs.

II multumesc lectorului pentru sprijin si pentru rabdare, dar si pentru atentia cu care trateaza fiecare speta propusa de cursanti. Apreciez atmosfera profesionista si nivelul ridicat al discutiilor. Mult success in continuare! Iulia D.

Cursul Expert Achizitii Publice organizat de Euro Best Team ramane un reper de crestere profesionala, pentru cariera mea profesionala. Buni organizatori, excelenti lectori, aplicatii practice adaptate cerintelor reale ale domeniului achizitiilor publice. Adriana I.

            Un curs memorabil, cu multe invataminte, cu informatii noi, dar si cu multe sfaturi practice.

Am ales sa urmez cursul Euro Best Team la recomandarea unor colegi, dar si pentru renumele si vechimea firmei. Sunt multumit de alegerea facuta si imi doresc sa revin si pe viitor, avand in vedere ca legislatia este in continua schimbare, iar domensiul este unul dificil unde actualizarea reglementarilor legislative este o mare provocare. Va multumesc pentru tot suportul si va doresc mult success in continuare! Mihai G.

Este un curs memorabil, cu multe invataminte, cu informatii noi, dar si cu multe sfaturi practice pe care poti sa le primesti doar de la persoane experimentate care lucreaza in domeniu. Estre de mentionat experienta deosebita a lectorului si seriozitatea cu care abordeaza fiecare discutie legata de domeniul complex al achizitiilor publice. Sonia D.

Continutul acestei pagini reprezinta proprietatea intelectuala a Euro Best Team.
Preluarea continutului si informatiilor din aceasta pagina reprezinta infractiune si se pedepseste conform legilor in vigoare.
Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati0311.020.614 / 0756.065.544, office@eurobestteam.ro.

Pentru mai multe cursuri va rugam sa accesati oferta noastra completa!