Training Managementul Inovarii. Design thinking for a new business generation - Euro Best Team

Training Managementul Inovarii. Design thinking for a new business generation

OBIECTIVE

Capacitatea de inovare este considerata combustibilul cel mai de pret al unei companii aflata intr-o piata dinamica, in continua schimbare. Abordarea inovativa ii permite companiei sa mentina atentia pe tot ce se intampla in jur, in mod special la competitie, dar si la evolutia nevoilor de consum. Renuntarea la demersurile inovative echivaleaza de multe ori cu pierderea agilitatii competitive a firmei, cu declinul sau chiar cu iesirea de pe piata. Obiectivul acestui curs este acela de a constientiza importanta inovarii la nivelul managementului, dar si deprinderea unei serii de competente pentru a initia, organiza, instrui si a conduce un proces inovativ intr-o companie.

Cursul este 100% practic, prezinta si compara principalele modele de analiza si de dezvoltare a capacitatii de inovare a unei companii, intr-un demers strategic si creativ, bazat pe brainstorming. Participantii la curs sunt indrumati sa identifice un produs sau serviciu nou, care sa fie de interes pentru companie si, in mod necesar, pentru clientii acesteia.  La finalul cursului participantii vor avea capacitatea de a concepe, proiecta, dezvolta si comercializa noul produs sau serviciu, intr-o formula integrata, bazata pe aport multidisciplinar.

COMPETENTE curs management

 • Dezvoltarea capacitatii de a gandi si proiecta inovarea la nivel sistemic
 • Dezvoltarea capacitatii de a lansa in dezbaterile interne noi provocari de dezvoltare
 • Cresterea capacitatii de a aplica inovarea ca solutie la nevoile clientilor/consumatorilor
 • Cresterea capacitatii de elaborare, implementare și evaluare a strategiei de inovare
 • Dezvoltarea capacitatii de a gandi in termeni creativi
 • Cresterea capacitatii de elaborare a metodelor de valorificare a capitalului intelectual al firmei
 • Cresterea capacitatii de asigurare a continuitatii procesului de inovare

INOVAREA SI ORGANIZATIA INOVATIVA

Pentru a intelege inovarea este util sa o diferentiem de inventie. Inventiile se afla in amonte in raport cu inovarile, insa nu intotdeauna cele dintai pot fi utilizate in mod efectiv si nici nu asigura succesul comercial. Inovarea este procesul prin care se obtine valoarea adaugata din idei, inclusiv din inventii. Totusi, inovarea nu se rezuma la rezultatele concrete, ci este un proces organizational.

Termenul ”inovare” și, mai ales, imperativul inovarii au devenit tot mai raspandite la nivel social in ultimele doua decenii, nu mai e vorba de o chestiune care tine de industrii si de investitiile pe care companiile sunt dispuse sa le faca, in special, in departamentele de cercetare-dezvoltare. In latina, verbul „innovare” inseamna „a reinnoi” sau „a schimba”.

Organizatia inovativa este cea care creeaza si mentine un context organizational care sprijina demersurile inovative. O organizatie inovativa are viziune spre inovare, este structurata corespunzator, are un nivel ridicat de implicare in activitati de inovare, organizeaza munca si orienteaza echipele spre inovare, incurajeaza creativitatea, acorda atentie mediului extern.

STRUCTURA TEMATICA curs management

 • Inovarea: Proces de afaceri si sursa de avantaj competitiv
 • Evolutia modelelor de inovare (Black Box, Demand Pull, Coupling, Colaborativ, Strategic & Integrativ)
 • Bazele inovatiei contemporane: organizatia inovativa si creativitatea
 • Networking, retelele inovative si capital social
 • Critical design thinking: aplicarea modelului IDEO
 • Ce inovam? Procese, produse, marketing si organizatii
 • Formularea strategiei de inovare si corelarea cu celelalte strategii ale firmei
 • Valorificarea inovarii: capitalul intelectual al firmei si pozitionarea in lantul valoric al industriei
 • Performantele inovarii: de la indicatorii pietei la indicatorii sociali si de sustenabilitate
 • Solutii pentru impedimentele din calea inovarii

Acesta este un curs personalizat si se organizeazeaza la sediul organizațiilor beneficiare sau la sediul Euro Best Team.
Pentru o sesiune personalizata si adaptata nevoilor de formare, Euro Best Team trimite la sediul companiilor un expert specializat in determinarea nevoilor de formare si in identificarea competentelor profesionale necesare atingerii obiectivelor operationale.
Astfel, oranizatia beneficiara va primi un raport de audit in care vor fi mentionate atat competentele care lipsesc, cat si competentele care au nevoie sa fie actuaizate.
Programati acum un audit de formare profesionala, completand acest formular.
Imediat veti fi contactat de catre un reprezentant al firmei noastre.