CURS RELATII PUBLICE SI COMUNICARE | AUTORIZAT| ONLINE | 2020

Curs Comunicare Instituțională în mediul online
(website, social media, evenimente online)
16-19 Noiembrie 2020

# 4 zile pregătire intensivă

# aplicaţii practice

Despre Curs Comunicare Instituțională în mediul online

Singurul curs de comunicare din România cu set complet de competențe europene

Obiective

Cursul de Comunicare Instituțională își propune familiarizarea angajaților din instituții publice cu tehnicile și instrumentele de comunicare specifice mediului online. Cursul oferă un set complet de instrumente pe care specialiștii în comunicare le utilizează în mod curent. 

Public-ţintă

Cursul de Comunicare Instituțională se adreseză angajaților din instituții publice, care își desfășoară activitatea în departamentele de comunicare sau care vizează un post cu profil în domeniul comunicării instituționale. Cursul este deschis deopotrivă absolvenților de studii superioare și de liceu. Acest curs este adaptat nevoilor curente ale instituțiilor publice, oferind cursanților toate cunoștințele necesare creării și dezvoltării imaginii instituționale. 

Autorizare

Cursul este autorizat CAFFPA* (înlocuieşte ANC) , este recunoscut la nivel european, oferind, pe lângă diploma recunoscută de Ministerul Muncii şi Justiției Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naționale, și tot setul de competențe profesionale (certificat EUROPASS).

Pregătire Intensivă

Lectorul îi implică activ pe participanți în elaborarea tuturor materialelor de comunicare necesare activității curente. Timp de patru zile, participanții vor lucra pe echipe și vor face simulari la toate situațiile pe care trebuie să le gestioneze în cadrul departamentului de comunicare, atât pentru mediul online, cât și pentrru cel offline.

Aplicaţii practice

Cursanții învață cum să elaboreze strategii de imagine, să redacteze materiale destinate presei (comunicat de presă, interviu, articol etc), să organizeze evenimente în mediul online (video conferințe), să redacteze materiale pentru website, rețele sociale, newsletter, să elaboreze strategii și tactici de comunicare, să gestioneze situații de criză. 

Lectori experimentaţi

Lectorul este expert și consultant cu o bogată experiență în domeniul comunicării, managementului și formării continue a adulților. IOLANDA STĂNILOIU are o experiență de 25 ani în comunicare corporativă internă și externă, comunicare de criză, management al schimbării în organizatii, branding personal și instituțional. 
Autorizare CAFFPA* – COMISIA DE AUTORIZARE A FURNIZORILOR DE FORMARE PROFESIONALĂ A ADULŢILOR A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI, sub egida Ministerului Muncii şi Justiției Sociale şi a Ministerului Educaţiei Naționale

Competenţe recunoscute la nivel european

Formular informaţii suplimentare

Pentru orice informaţii suplimentare referitoare la curs sau înscriere telefonică, un consultant Euro Best Team vă stă oricând la dispoziţie! Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularul de mai jos şi veţi fi contactat în cel mai scurt timp!

0311.020.614/

0756.065.544

 

 

Program cu publicul: 09:00 – 17:30

E-mail: [email protected]

Detalii desfășurare curs

Perioadă desfăşurare

16-19 Noiembrie 2020
EXAMEN: 04.12.2020

Interval orar

17:30 – 21:30
4 ore/zilnic, timp de 4 zile

Durată curs

4 zile

Sală de curs virtuală

Teorie, Practică, Examen

ONLINE

Certificare

    Certificare CAFFPA      (înlocuiește ANC)
Set complet de compenţe profesionale

Nivel studii

Studii medii: diploma de Bacalaureat nu este obligatorie. Puteți participa la curs în baza adeverinței de absolvire a liceului.
Studii superioare
Pentru persoanele cu studii în străinătate, este obligatorie echivalarea diplomelor în România

Status curs

Cursul se susține, va începe în curând!

Trainer

Formator, Consultant

Desfăşurare

ONLINE
Platforma ZOOM

Preţul cursului

850 lei pentru înscrieri efectuate până la data de 6 Noiembrie 2020
 1200 Lei pentru înscrieri efectuate după data de 6 Noiembrie 2020
Instruire teoretică și practică, materiale de curs, evaluare, certificare.
Nu se percep sume suplimentare pentru examen sau eliberare certificat.

Modalităţi de plată

Ordin de plată
Online, cu cardul, în formularul de înscriere
Cash/card la sediul nostru
POSIBILITATE PLATĂ ÎN RATE!

Înregistrează-te

Completează

Structură tematică

 • Funcțiile și caracteristicile comunicării instituționale – focus: mediul online;
 • Identitatea instituțională, imaginea instituțională și funcțiile acesteia;
 • Modalități de comunicare a mesajelor instituționale: întâlniri video, seminarii video, scrisori, video conferințe, declarații, evenimente desfășurate în mediul online, pliante, mape, broșuri de prezentare, newslettere, pagini proprii rețele de socializare (Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter), filme (website propriu, canal Youtube), spoturi radio & TV, reclame presă scrisă și online;
 • Tipuri de mesaje și discurs;
 • Instituția purtătorului de cuvânt: roluri și atribuții;
 • Comunicare instituțională internă (obiective, funcții, principii, instrumente și canale de comunicare utilizate);
 • Relațiile publice: rol, funcție, strategii, tactici;
 • Comunicare instituțională externă: planificare, gestionare și evaluare campanii de comunicare, gestionarea mesajelor instituției, gestionarea relației cu reprezentanții mass-media, organizarea evenimentelor de presă, redactarea materialelor destinate presei, publicului larg, partenerilor, altor instituții etc, gestionarea canalelor de comunicare utilizate de instituție, gestionarea situațiilor de criză;
 • Structura și redactarea materialelor de comunicare;
 • Elemente esențiale / vs / informații nerelevante;
 • Campaniile de comunicare: plan, tactici, calendar, buget, evaluare;
 • Construirea și menținerea bazei de date a jurnaliștilor;
 • Relația cu mass-media – focus: mediul online: video interviul, video conferința de presă, Facebook live streaming, mapa de presă, comunicatul de presă, știrea, articolul.
 • Facebook: tipuri de pagini, tipuri de conținut, frecvență postări, strategii de creștere a paginii, obiective, calendar, analiză target, gestionare reacții urmăritori, strategii de promovare, strategii de administrare a comentariilor, strategii în vederea obținerii feedback-urilor pozitive;
 • Website: elaborare stuctură, categorii de conținut, mesaje și cuvinte-cheie, categorii de public, indexare și motoare de căutare, strategii de promovare, conținut pentru presă / vs./ conținut pentru public, utilizare Facebook pentru promovarea paginii de Internet;
 • Live streaming: Facebook și Youtube;
 • Organizare evenimente in mediul online – platformele Zoom, Google Meet, Microsoft Teams;
 • Utilizare imagine și video în mediul online ; editarea corectă;

Autorizare: CAFFPA (înlocuiește ANC)

Cursul se va finaliza cu o sesiune de evaluare în vederea certificării de către CAFFPA (înlocuiește ANC) – COMISIA DE AUTORIZARE A FURNIZORILOR DE FORMARE PROFESIONALĂ A ADULŢILOR A MUNICIPIULUI BUCUREŞTI 
Vor fi evaluate cunoștințele teoretice și practice, pendru dobândirea întregului set de competențe profesionale. Competențele se vor regăsi pe suplimentul descriptiv care va însoți certificatul recunoscut de Ministerul Muncii şi Justiției Sociale şi de Ministerul Educaţiei Naționale și acreditat de CAFFPA.
IMPORTANT: Euro Best Team este unul dintre puținii furnizori de pe piață care este acreditat pentru eliberarea întregului set de competențe profesionale ale standardului ocupațional: Asistent Relații Publice, COD COR 333906. 

Acte necesare înscrierii la curs
și participării la examenul de acreditare


Certificare Curs Comunicare Instituțională în mediul online

Certificat de absolvire

Supliment Europass la Certificatul Profesional

Testimoniale absolvenţi

Alte cursuri care te-ar putea interesa:

Curs Inspector
Resurse Umane

Curs Manager
Resurse Umane

Curs Expert Accesare
Fonduri Europene

Curs Expert
Achiziții Publice

Curs Expert Achiziții Publice Funcționari Publici

Curs Expert Achiziții Publice Ofertanți

Curs Manager Proiect
Fonduri Europene

Curs
FORMATOR

LISTĂ
CURSURI

Formular informaţii suplimentare

Pentru orice informaţii suplimentare referitoare la curs sau înscriere telefonică, un consultant Euro Best Team vă stă oricând la dispoziţie! Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularul de mai jos şi veţi fi contactat în cel mai scurt timp!

0311.020.614/

0756.065.544

 

 

Program cu publicul: 09:00 – 17:30

E-mail: [email protected]