Prezentare Euro Best Team

.

Construim cariere, dezvoltam organizatii!

Euro Best Team este o companie infiintata in anul 2007 specializata in organizarea de cursuri acreditate fi furnizarea de traininguri personalizate pentru companii.  Compania a fost infiintata cu sprijinul mai multor experti specializati implementarea de proiecte si in dezvoltarea afacerilor cu experienta in managementul administratiei publice centrale si locale, dar si in domeniul negocierii si programarii fondurilor europene.

Firma a aparut intr-un moment in care ne intrebam ce sunt fondurile europene, cine le poate accesa, pentru ce, si mai ales cum. Raspunsuri fragmentate la toate aceste intrebari se regaseau la institutii, dar era un puzzle care cerea sa fie reconstituit. De aceea reconstituirea puzzle-ului informational si aducerea lui intr-un limbaj accesibil pentru persoanele nespecializate, a fost o mare provocare pentru noi.

Aceasta perioada dificila de cautare si intelegere ne-a obligat sa ne formam si sa ne perfectionam pentru a putea livra informatii corecte publicului interesat de accesarea fondurilor sructurale si de coeziune europene.

Astazi, Euro Best Team este unul dintre principalii furnizori de formare profesionala din Romania, oferind cursuri acreditate si traininguri personalizate, atat pentru administratia publica locala si centrala, cat si pentru mediul privat, in domenii precum: management, accesare fonduri europene, achizitii publice, resurse umane, antreprenoriat, comunicare.

prezentare EURO BEST TEAM

Furnizor acreditat de ANC prin Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Muncii

Primele cursuri acreditate si organizate de Euro Best Team au fost Manager de proiect si Expert Accesare Fonduri Europene, atat in Bucuresti, cat si in alte orase ale tarii: Constanta, Brasov, Cluj Napoca, Iasi, Timisoara. Pentru aceste cursuri, ne-au trecut pragul peste 10 000 de cursanti din intreaga tara, cursanti care impreuna cu lectorii nostri au scris cererile de finantare, au elaborat planurile de implementare, au proiectat planuri financiare, de monitorizare, de raportare si inchidere de proiect. Multe dintre cererile de finantare scrise la cursurile noastre s-au regasit si se regasesc frecvent pe listele cu proiecte castigatoare finantate de Uniunea Europeana. Inca din primii ani de activitate, in portofoliul Euro Best Team au fost adaugate si alte programe acreditate, cum ar fi Formator in cadrul caruia au fost antrenate echipe de lectori care au contribuit la implementarea proiectelor de dezvoltare a resurselor umane, in diverse domenii activitate, cursul de Expert Achizitii Publice care a pregatit experti pentru a derula toate tipurile de proceduri de achizitii specifice, conform prevederilor legale actualizate, cursul de Inspector de Resurse Umane pregateste experti pentru gestionarea resurselor sau Cursul de Manager de Resurse Umane care pune la dispozitia expertilor instrumente privind formarea, orientarea si pregatirea echipelor pentru atingerea obiectivelor asumate in cadrul proiectelor. Cursul Expert Comunicare si Relatii Publice a fost conceput pentru a oferi un set de instrumente menite sa imbunatateasca in permanenta procesele de comunicare in cadrul echipelor de implementare a proiectelor.

Alte domenii de formare continua, acreditate de Autoritatea Nationala pentru Calificari, vizeaza formarea de specialisti in domenii precum evaluare de proiecte, managementul si auditul sistemelor de mediu, gestiunea deseurilor, calitate, sanatate si securitate in munca, audit intern.

Aprecierile reflectate in formularele de feedback, numarul mare de cursanti care aleg Euro Best Team in urma recomandarilor primite, precum si faptul ca, de foarte multe ori, cei care au calcat pragul salilor noastre de curs se reintorc pentru a participa si la alte programe de perfectionare, sunt tot atatia factori care ne motiveaza sa mentinem sus stacheta profesionalismului si sa ne dezvoltam continuu.

Ne bucuram de experienta acumulata, de de minunata noastra echipa de experti interni si de lectori cu care lucram si in prezent, deoportiva de cursanti multumiti si de organizatiile mult mai bine pregatite pentru accesarea fondurilor europene.

Dezvoltator de proiecte europene

Programele europene au adus cu ele, pe langa multe documente si informatii, si un limbaj tehnic, de specialitate, necunoscut publicului din Romania. Cu totii ne-am simtit bombardati cu aceste informatii, de cele mai multe ori nestructurate. Inca de la inceputul activitatii, Euro Best Team si-a stabilit ca obiectiv “traducerea” informatiilor si procedurilor specific accesarii fondurilor europene si definirea clara a etapelor necesare, de la accesare pana la inchidere.

Am invatat sa facem lucrurile mai simple, pe intelesul tuturor, astfel incat sa obtinem o abordare corecta si pragmatica a cerintelor Uniunii Europene specificate in documentele oficiale. Strategia de dezvoltarea a Euro Best Team s-a construit pe o nevoie reala de instruire a personalului aflat in departamentele organizatiilor interesate de accesarea si implementarea proiectelor finantate din fonduri europene.

Astfel, am trecut prin toate “furcile caudine”, am invatat din greseli, am devenit creativi, am identificat solutii si ne-am perfectionat. Este o performanta bazata pe experienta, cu care ne mandrim, si care ne permite sa activam pe o piata de consultanta si de formare profesionala, la un nivel inalt. Asadar, aderarea Romaniei la Uniunea Europeana a revolutionat piata de formare si a adus standarde noi in domeniul formarii profesionale a adultilor.

Decizia de a ne implica in procesul de implementarea a proiectelor europene a fost una fireasca si a izvorat din necesitatea de a intelege lucrurile mai bine, in mod practic, dar si de a ne implica si noi in rezolvarea unor probleme legate de actualizarea competentelor profesionale la noile conditii de piata. Aveam nevoie sa stim cum functioneaza institutiile, cum comunica echipa, care sunt procedurile tehnice de evaluare, monitorizare, raportare, intr-un cuvant  managementul corect al unui proiect care nu permite improvizatii.

Furnizor de experti pentru autoritatile responsabile de gestionarea fondurilor europene

Gratie experientei acumulate, Euro Best Team a devenit in 2014 unul dintre principalii parteneri selectati de Ministerului Fondurilor Europene pentru furnizarea de experti, atat in procesul de evaluare a cererilor de finantare, cat si pentru alte activitati de mare raspundere cum ar fi: verificarea cererilor de rambursare, verificarea economico-financiara a proiectelor, control general sau tehnic si solutionarea contestatiilor.

O preocupare permanenta a companiei a fost sa acrediteze si sa dezvolte programe speciale de instruire pentru accesarea si gestionarea fondurilor europene. Astfel ca, in prezent, avem 45 de programe acreditate si livram cursuri personalizate pentru diferite nevoi de formare din cadrul institutiilor publice sau companiilor private.

Suport pentru romanii din strainatate

Ne-am implicat activ, atat in calitate de solicitant, cat si in calitate de partener in implementarea unor proiecte de anvergura pentru atingerea unor obiective economice si sociale de dezvoltare a resurselor umane (15.000 de persoane formate in proiecte) pentru dezvoltarea companiilor (60 de companii dezvoltate), pentru infiintarea unui numar de 75 de afaceri noi in cadrul unor programme de dezvoltare antreprenoriala – Start Business – Români din GreciaStart Business – Români din SpaniaStart Business – Români din Italia

Prima companie din Romania care a lansat Cursul de Pregatire pentru Admitete la INM si Magistratura

Din 2011 am deschis portile primelor cursuri de pregatire pentru candidatii la Magistratura si INM, o initiativa unica in Romania. Succesul acestei initiative se poate masura in rezultate excelente ale cursantilor nostri la concursurile de admitere INM si este asigurat de profesionalismul si experienta echipei noastre de lectori. O echipa de magistrati si experti experimentati sustin cu success cursul de pregatire pentru admitere in magistratura , la care participa candidati din toata tara, candidatii pregatiti de noi fiind prezenti pe listele admisilor in fiecare an.

Partener de incredere pentru companiile private

Ne mandrim cu faptul ca in portofoliul nostru se regasesc companii recunoscute la nivel national si companii multinationale, pentru care dezvoltam programe personalizate pentru instruirea angajatilor: coaching, management financiar, leadership financiar, vanzari, personal branding, managementul riscurilor.

In pofida experientei acumulate, ne pregatim temeinic pentru fiecare curs si depunem toate eforturile pentru a raspunde cat mai bine obiectivelor de formare ale cursantilor nostri.

Viziunea noastra urmareste dezvoltarea carierei profesionale, prin formare profesionala permanenta, bazata pe actualizare cunostintelor tehnice si legislative, precum si dezvoltarea companiilor private, prin strategie si inovare.

Convingerea noastra este ca profesionistii sunt cei care creeaza viitorul.

Elena Farcas  – Director Executiv Euro Best Team

Parteneriate strategice

  • Partener al Ministerului Fondurilor Europene pentru recrutarea si selectia unor experti care sa asigure evaluarea proiectelor finantate din fonduri structurale
  • Partener al Autoritatii Nationale pentru Calificari si este acreditat pentru sustinerea a 35 de programe de specializare, perfectionare si calificari
  • Partener al Ministerului de Interne prin Centrul de formare Comicex pentru instruirea cadrelor de politie locala
  • Partener al Agentiei Nationale a Functionarilor Publici si organizeaza programe de formare pentru angajatii institutiilor publice centrale si locale
  • Partener al Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania pentru educatie medicala continua, respectiv instruirea cadrelor medii sanitare in vederea imbunatatirii relatiei cu pacientii
  • Partener al Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si respecta prevederile legii cu privire la prelucrarea datelor personale ale cursantilor
  • Partener al Autoritatii Nationale de Ocupare a Fortei de Munca pentru activitati de informare si consiliere a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca
12 ani de activitate neintrerupta
35183 cursanti multumiti
45 programe acreditate ANC
15 proiecte mari de dezvoltare RU finalizate